Weekend i Ystad

Passa på att besöka Bornholm

Ystad är en mycket bra stad att tillbringa en weekend i med många olika aktiviteter samt flera bra sevärdheter så som t.ex. Ales stenar som är en väldigt poplär och unik sevärdhet. Vid ett besök på Ales stenar ska det finnas guidade turer att boka in sig på vilket kan göra det hela lite mer intressant.

Det finns mycket annat att få uppleva i Ystad dock finns det vissa besöksmål som är bättre på sommaren så som t.ex. Sandhammaren, världens största sandlåda och en av Sveriges bästa sandstränder.

För den som endast söker avkoppling i form av god mat och spabehandlingar erbjuder många av de hotell dessa saker. Det kan krävas att du bokar innan du söker dig till spabehandlingen på hotellet så var nog med att kolla upp detta innan du väl anländer till hotellet. Om du vill ha spabehandling på annat håll finns det även andra behandlingar i staden.

Om du är på besök i Ystad över en helg eller några dagar mitt i veckan kan det vara trevligt att ta färjan över till Bornholm för en lite dagstur på denna fina ö. En dagstur till Bornholm kostar 250:- tur och retur för vuxna medans för barn under 11 år åker gratis.

På Bornholm finner du många restauranger som oftast erbjuder måltider med färskfångad fisk och framförallt nyrökt fisk men innan det kan vara trevligt att ta sig en liten shoppingtur bland alla intressanta småbutiker som finns på ön.

Bornholm har mycket att erbjuda för den som är intresserad av att se ölivet hos danskarna.